Komentarji so izklopljeni za Ne prenašate okusa spiruline? Preizkusite ta preprost recept!
Spirulina recept

Spirulina receptNobenega dvoma ni, da je spirulina najbolj hranljiv, kakovosten in koncentriran vir polnovredne hrane. To nakazujejo tudi naslednja zanimiva dejstva:

 • Raziskava vesoljske agencije NASA je pokazala, da je kilogram spiruline v prahu enakovreden tisoč kilogramom raznovrstnega sadja in zelenjave.
 • Uživanje spiruline priporoča svetovna zdravstvena organizacija (WHO).
 • Organizacija združenih narodov (OZN) jo je razglasila za najboljšo hrano prihodnosti.
 • Priljubljena je med tekmovalci Olimpijskih iger.

Ker je spirulina najboljši naravni vir popolnih beljakovin in prava zakladnica vseh pomembnih hranil, bi jo morali uživati vsi, še posebej bo pa koristila:

 • vegetarijancem in veganom,
 • otrokom in mladostnikom,
 • športnikom in ljudem z aktivnim življenjskim slogom,
 • vsem, ki se borijo proti odvečnim kilogramom.

V nadaljevanju tega zapisa zato ne bomo razpravljali o prednostih te izjemne zelene alge, temveč o tistem, o čemer se načeloma ne razpravlja – okusu.

Okusi ljudi so različni in če spadate med izjeme, ki jim spirulina tekne, naslednje vrstice niso namenjene vam. Če pa se najdete med tistimi, ki njenega okusa ne prenašajo, imamo za vas razveseljivo novico – spirulina je lahko okusna! Če jo znamo pripraviti na pravilen način, seveda.

Recept za pripravo okusnega napitka iz spiruline

Postopek priprave je izjemno preprost, potrebovali boste samo aparat za pripravo smutijev (ali večnamenski kuhinjski mešalnik) in štiri obvezne sestavine:

 • 2,5 dcl vode,
 • 2-3 zvrhane čajne žličke Spiruline Premium,
 • 10 kapljic nizkokaloričnega tekočega sladila ali žličko medu,
 • sok polovice limone ali limete.

Voda - sestavina receptaLimona - sestavina receiptaMed - sestavina receiptaMeta - sestavina recepta

Vse sestavine v opisanem zaporedju dodajte v kozarec ali mešalnik, jih dobro premešajte in voilà – okusen in zdrav napitek iz spiruline je pripravljen!

Sami v mešanico običajno dodamo še dva ali tri lističe poprove mete in jušno žlico jabolčnega kisa, napitek pa lahko dopolnite tudi z drugimi sestavinami kot so kodrolistni ohrovt ali mlada špinača, stebelna zelena, ingver, brusnice in podobno.

Napitek iz spirulineČe boste dodajali drugo zelenjavo, uporabite samo 2 dcl vode (ali večji kozarec) in napitek pripravite v dveh korakih – v prvem dobro zmešajte zelenjavo in vodo, v drugem pa dodajte še druge sestavine vključno s spirulino.

Če vas bo na napitku zmotila značilna zelena barva spiruline, si tega postrezite v šalici, po vrhu posujte kokosove kosmiče in ga popijte po slamici. Mi tako pripravljeno spirulino obožujemo, zato nas zelena barva prav nič ne moti.

Dodaten nasvet: če vas moti grenak okus drugih prehranskih dopolnil, lahko tega prav tako omilite s sladilom po izbiri in sokom limone ali limete, namesto soka pa lahko uporabite prehransko dopolnilo Camu Camu Premium in si z njim zagotovite dnevni odmerek vitamina C.

Zanimivost: Ker ljudje nismo vajeni uživati alge, samo redkim odraslim ustreza okus spiruline. Povsem drugače je z dojenčki. Mi poznamo številne, ki spirulino naravnost obožujejo!

Previdnost pri izbiri spiruline!

To tudi pomeni, da vam ni treba posegati po spirulini v obliki dragih kapsul in tablet. Tovrstna spirulina ni samo neprijazna do vaše denarnice, ampak običajno vsebuje nepotrebne dodatke in je lahko vprašljive kakovosti.

Spirulina je namreč zelo občutljiva na onesnaženja, v njej se hitro naberejo težke kovine, bakterije in druge strupene snovi. Zato morate biti še toliko bolj pozorni na njeno poreklo, ne glede na to, v kakšni obliki je ta.

Pri Spirulini Premium znamke Natural Earth so tovrstne skrbi odveč! Ta namreč raste v strogo nadzorovani slani vodi, ki ustreza najzahtevnejšim ekološkim standardom. Predelana in prečiščena je na Nizozemskem s posebnim patentiranim postopkom čiščenjakriogenskim ozonom, pri katerem se odstranijo vsi  ostanki nečistoč in ohrani vsebnost vseh pomembnih hranil.

Ekološka Spirulina Premium v prahu ne vsebuje nobenih dodatkov in je zato najboljši približek spirulini iz naravnega okolja. To, da je cenovno ugodnejša od spiruline v kapsulah in tabletah, je samo še pika na i.

- 20%

Spirulina

14.90 11.92 z DDV

Najpopolnejša hrana v vsem vesolju.

Prehransko dopolnilo iz organske spiruline v prahu z ekološkim certifikatom, 200g.

EKO certifikat

Količina
Šifra: spirulina Kategorije: , , , ,

VRH