SHATAVARI2

Šatavari/Shatavari (Asparagus racemosus) je vrsta beluša, ki uspeva na Šrilanki, v Indiji in na Himalaji, kjer je že od nekdaj nepogrešljiv del tamkajšnje tradicionalne medicine ajurvede.

Čeprav  se uživanje šatavarija zaradi visokih vsebnosti antioksidantov in imunostimulantov ter njegovih protidispepsijskih in antistresnih učinkov priporoča tudi moškim, je ta adaptogena rastlina znana predvsem po svojih fitoestrogenih lastnostih, kar pomeni, da še posebej koristi ženskam.USDA2

Bio prehransko dopolnilo Šatavari Premium vsebuje v divjini nabrane in v prah zmlete korenine šatavarija brez kakršnih koli dodatkov. Njegovo ime v sanskrtu, starodavnem indijskem jeziku, pomeni “sto korenin“.

Shatavari neguje ženske in moške reproduktivne organe, pomaga lajšati menstrualne bolečine, izboljšuje splošno počutje žensk pred in med menstrualnim ciklom, podpira proizvodnjo mleka pri doječih materah,  povečuje odpornost organizma proti stresu, deluje protivnetno, dobro vpliva na prebavni takt in pripomore k zdravju sečil, podpira zdravje srca in srčno-žilnega sistema.

Prehransko dopolnilo Šatavari Premium

Sestavine: V divjini nabrane in v prah zmlete korenine šatavarija brez kakršnih koli dodatkov.

Poreklo: Indija
Priporočena dnevna količina in uporaba: 1-2 čajni žlički (3g) zmešajte s tekočino po lastnem okusu.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.