gurmar

Gurmar je divja ovijalka, ki izvira iz tropskih gozdov južne in osrednje Indije. V tradicionalni indijski medicini se žvečenje listov gurmarja uporablja že več kot dva tisoč let, zgovorno pa je že njegovo ime, ki v hindijščini pomeni “uničevalec sladkorja”.

Najpomembnejši učinki uživanja gurmarja so:

  • zavira zaznavanje sladkega okusa,
  • pomaga pri uravnavanju ravni glukoze v krvi,
  • zmanjšuje hrepenenje po sladkem,
  • vzdržuje uravnotežen nivo apetita.

Glavna učinkovina gurmarja je gimnemična kislina. Ta upočasnjuje izločanje sladkorja v kri ter spodbuja rast celic v trebušni slinavki, ki proizvajajo insulin.

Na ta način gurmar pomaga pri uravnavanju ravni glukoze v krvi, hkrati pa vpliva tudi na naše receptorje za sladek okus, zaradi česar ima lahko hrana z veliko vsebnostjo sladkorjev nekaj časa po njegovem zaužitju nekoliko nenavaden okus.

A naj vas to ne skrbi, saj boste z uživanjem gurmarja spoznali, da je življenje z manj sladkorja v resnici veliko slajše.

Prehransko dopolnilo Gurmar Premium vsebuje v divjini nabrane in v prah zmlete liste rastline gurmar brez kakršnih koli dodatkov, ki jih običajno najdemo v kapsulah in tabletah, zaradi česar je njegov učinek večji, nakup pa posledično bolj ekonomičen.

Ob uživanju gurmarja priporočamo tudi uživanje prehranskega dopolnila Garcinia Cambogia znamke Natural Earth, ki zavira lipogenezo (pretvarjanje odvečnih kalorij v maščobo) in zmanjšuje preveliko željo po hrani.

Prehransko dopolnilo Gurmar Premium

Sestavine: V divjini nabrani in v prah zmleti listi gurmarja brez dodatkov.

Poreklo: Indija

Priporočena dnevna količina in uporaba: 1 čajno žličko (2g) zmešajte s tekočino po lastnem okusu.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.