glukozamin-clanek

Glukozamin je aminosladkor, ki se nahaja v skoraj vseh telesnih tkivih, največ pa ga je v vezivnem tkivu in hrustancu. Je sestavni del celičnih sten, beljakovin na celični površini in strukturnih molekul, ki držijo celico skupaj. Sodeluje pri nastanku kit, vezi, kosti in sklepne tekočine, nepogrešljiv pa je tudi v drugih delih telesa, kot so nohti, koža in lasje, saj izboljšuje njihovo strukturo in trdnost.

Zakaj je veganski glukozamin boljši od običajnega?

Veganski glukozamin v prahu, pridobljen iz gensko nespremenjene koruze, telo učinkoviteje uporabi kot tistega, ki ga pridobivajo iz skeleta lupinarjev. Ne povzroča alergij, ne vsebuje glutena in neželenih dodatkov, ki jih običajno najdemo v kapsulah in tabletah, hkrati pa je glede na količino uživanja cenovno bistveno ugodnejši od običajnega glukozamina.

Glavne funkcije glukozamina:

  • PREPREČUJE OBRABO SKLEPOV
  • SPODBUJA PROIZVODNJO HRUSTANCA
  • POVEČUJE GIBLJIVOST SKLEPOV

Komu uživanje glukozamina še posebej koristi?

Ker telesna proizvodnja glukozamina s staranjem upada, se uživanje le tega priporoča ljudem v tretjem življenjskem obdobju, še posebej tistim, ki trpijo za osteoartritisom oz. osteoartrozo ali revmatoidnim artritisom, koristi pa tudi športnikom, rekreativcem in vsem, ki pogosto obremenjujejo svoje sklepe.

Rešitev za vse, ki trpijo za osteoartritisom

Osteoartritis je najpogostejša oblika artritisa, ta pa je drugi najpogostejši vzrok za invalidnost v Sloveniji. Ta bolezen sklepov se običajno pojavi po 50. letu starosti in prizadene tako moške kot ženske. Povzroča obrabo hrustančnega tkiva, posledično pa bolečine ter otrdelost sklepa.

Klinične raziskave so pokazale, da uživanje glukozamina spodbuja tvorbo hrustanca in zavira njegovo razgradnjo, s tem pa zavira tudi napredovanje osteoartroze in omili njene simptome.

Veganski glukozamin v prahu znamke Natural Earth je odlična izbira za:

  • vegetarijance in vegane,
  • alergike,
  • športnike,
  • rekreativce,
  • starejše,
  • ljudi, ki trpijo za boleznimi sklepov,
  • ljudi, ki pogosto obremenjujejo svoje sklepe.

Prehransko dopolnilo Veganski glukozamin v prahu

Sestavine: Rastlinski glukozamin, pridobljen iz gensko nespremenjene koruze.

Država proizvodnje: Nemčija
Priporočena dnevna količina in uporaba: 1 čajno žličko (2g) zmešajte s tekočino po lastnem okusu.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.